Doneer jouw statiegeld aan het goede doel!

Binnenkort is het op diverse plekken in het park mogelijk om jouw blikje of flesje te doneren aan het goede doel of om statiegeld terug te ontvangen. 

 

Wij werken met wisselende goede doelen waar jouw gedoneerde statiegeld naartoe gaat als je het flesje/blikje doneert. 

 

 

Voor de PETMAN flessen gaat het statiegeld naar Jong Nederland de Fakkel Eindhoven. Een lokale jeugdvereniging voor kinderen die graag spelen, stoeien, lachen, ravotten en samen bezig zijn. Activiteiten zijn gebaseerd op één van hun speerpunten: sport en spel, creativiteit en buitenleven. Bij de oudere leden wordt als vierde speerpunt vaak ‘teambuilding’ genoemd. Elke leeftijdsgroep heeft een vast moment in de week waarop de kinderen samenkomen om gezellige en leuke activiteiten te doen. Een van onze medewerkers is nauw betrokken bij deze organisatie. 

 

 

Daarnaast ontvangt DippieDoe rond de zomervakantie een statiegeld automaat waarbij je je statiegeld via Tikkie terug kan krijgen of kan doneren aan Stichting Dream4Kids. Deze stichting zet zich in voor kinderen (6 – 12 jaar) met een trauma. Als kinderen iets heftigs meemaken, komen ze daar niet altijd op eigen kracht overheen. Dan kan behandeling nodig zijn door een professionele hulpverlener. Als onderdeel van het behandeltraject kan zo’n hulpverlener een beroep doen op Dream4Kids om voor het kind een Droomdag aan te vragen. Op een Droomdag komt de mooiste droom van een kind uit. Het kind staat in het middelpunt van de belangstelling en voelt: ik doe er toe, ook ik mag er zijn en deze dag is speciaal voor mij georganiseerd. Dat geeft een kind moed, kracht en energie waar het nog lang op kan teren. Zo’n dag draagt bij aan het zelfvertrouwen van het kind en aan hun vertrouwen in de wereld. Het laat zien, dat de toekomst ook iets moois te bieden heeft. Dream4Kids wil kinderen weer laten geloven in de toekomst, zodat ze voelen en ervaren, dat zij ook belangrijk zijn.

 

 

Gooi je blikje dus niet zomaar in de prullenbak maar doneer! 

 

Acties en activiteiten

Groot feest bij DippieDoe op 1 t/m 4 augustus!
In augustus is het 4 dagen lang groot feest bij DippieDoe, want dan vieren we ons 25 jaar bestaan. Kom langs!
Vaderdag 16 juni: Gratis entree!
Gratis toegang voor jouw papa tijdens Vaderdag! Geef hem een dagje DippieDoe cadeau!
Doneer jouw statiegeld aan het goede doel!
Binnenkort is het op diverse plekken in het park mogelijk om jouw blikje of flesje te doneren aan het goede doel of om statiegeld terug te ontvangen.